Zondag…..☔️

Om half negen schrokken we wakker van de bel, Willem snel uit bed en zag nog net dat de postbezorger bij de buren veropenbaar ook aanbelde. Nou en dat op zondag , ze had het pakje bij de poort gelegd daar ziet niemand het liggen. We zijn gelijk maar uit bed gebleven want nu waren we toch al klaar wakker.

Vanmiddag zijn we naar het museum in Eersel gegaan daar was het kadootjesmarkt. We konden onze auto op een mooi plekje zetten want het was nog niet zo druk, dat kwam vast doordat het weer niet zo denderend was. Toen we binnenkwamen was het toch al gezellig druk en we zijn eerst naar de kraampjes buiten gegaan. We hebben eerst een overheerlijk broodje hamburger met uien gekocht die broodjes bakken ze zelf ze hadden ook nog pompoenensoep etc. en daar word veel gebruik van gemaakt zeker als het fris is buiten.


Het waren best veel kraampjes en er stond ook een kennis van ons. We hebben een paar kleine dingetjes gekocht voor de viering van de Sint. Daarna hebben we binnen het museum nog wat bekeken gewoon wat neuzen. We komen hier best vaak want er is dikwijls wat te doen.

Het was heel druk in de ruimte waar je wat kon drinken en iets kleins kon nuttigen we zeiden tegen elkaar we gaan thuis lekker genieten van een biertje. Toen we buiten kwamen begon het echt te regenen nou dan hadden wij mazzel gehad.
We zijn nog even bij de Action naar binnen gegaan daar kwamen we toch langs nou hier was het echt heel druk . We hebben ook hier een kleinigheidje voor pakjesavond gekocht.
Thuisgekomen hebben we eerst gezellig een biertje gedronken dit hadden we ons zelf beloofd😀 Daarna ben ik gaan kantklossen en Willem heeft de houtkachel zover gebracht zo dat hij weer aangestoken kan worden.
Vanavond hebben we eerst Even tot hier op de tv bekeken en daarna op Videoland Nieuwe Buren.Een serie van lang geleden.

Zaterdag…..🌞

Vanochtend gedaan wat we iedere ochtend doen wakker worden met koffie, een beschuit en een glas vers geperste sinaasappelsap. Vanmiddag zijn we eerst naar Bladel gereden en eerst onze magen gevuld met een broodje haring en Willem een broodje makreel. Daarna zijn we naar de bakker en de slager gelopen. Het was hier heel erg druk toen ik al belde voor de bestelling was ons brood al op ze zei het was vanochtend zo ontzettend druk.
We moesten toch voor de bestelling van Noortje , dit hadden we beloofd want die hadden een paar verjaardagen op een dag. De verkoopster van de bakker heeft voor ons naar een filiaal in Eersel gebeld en daar hadden ze nog wel ons brood.

Daarna zijn we dus naar Eersel gereden eerst het Kruidvat een bezoekje gebracht voor spelden in mijn haar en nog iets van de Efteling daar hebben ze dan enkele stuks van. Daarna naar de Hema voor kousen nou die waren ook een stuk duurder geworden een flinke prijsverhoging 🤨en toen bij de bakker ons brood opgehaald en bij de slager nog even ham en uiengehakt gekocht dat waren we vergeten bij de slager in Bladel. Oh ja ook nog even bij Primera iets voor de schoen van Sofie gekocht. Nou waren we toch niet voor niets naar Eersel geweest.

Toen we thuiskwamen zagen we dat Ronald het gras had gemaaid en tevens waren de bladeren verdwenen. Het gras was nog wel nat maar het moest toch echt nog een keer gemaaid worden. We gingen toch koffie drinken en we hebben gelijk Ronald gevraagd of hij ook trek had, nou dat had hij zeker want Noortje was alleen de kinderverjaardag in Best .


Om kwart voor vijf zijn we naar vrienden gewandeld want die hadden Open Tuin in kerstsfeer. We waren de eerste , de tuin was prachtig verlicht en in kerstsfeer gebracht. We hebben door de tuin gelopene wat foto’s gemaakt en daarna weer naar huis gewandeld.

Vrijdag…..🌞

Vanochtend heb ik de voetballer af gemaakt hij moest nog schoenen aan, dit was een heel gepriegel maar ze zijn toch wel mooi geworden.

Ik ben me pas om half een aan gaan kleden ik wilde de voetballer klaar hebben haken is leuk maar het afwerken dat is vaak zoveel werk.

Vanmiddag zijn we niet naar de markt geweest en we hoefden ook geen boodschappen. We hebben de grote vaat gedaan die er nog stond van het eten van gisteravond. Verder wat gerommeld in huis en in de tuin en daarna een rondje gewandeld en daarna ben ik gaan kantklossen.
We zouden eigenlijk naar vrienden moeten die hadden een kerstfair op hun landgoed maar we hadden er eigenlijk geen zin in want morgen is er ook zoiets hier dichtbij en daar gaan we eventjes naar toe. Je moet toch soms je gezicht laten zien😀

Donderdag…..🌞🕸

Aan het einde van de ochtend heb ik de aardappelen geschild en de bloemkool in roosjes gemaakt. De sucadelappen had ik gister al bereid.
Vanmiddag ben ik naar de handwerkgroep geweest ze waren er niet allemaal maar dat scheelt per week.Een van de vrouwen was in het ziekenhuis opgenomen en tegelijk kreeg ik een berichtje dat een zus van Ronald met de ambulance naar het ziekenhuis was gebracht.

Om vijf uur kwam Sofie thuis van het toneel en rond half zes ben ik het eten op gaan zetten ik hoefde alleen nog maar een sausje voor over de bloemkool te maken. Het eten viel er goed in bij Noortje, Ronald en Sofie lekker als je uit je werk komt en je kunt dan zo aanschuiven.

Ik zal wat foto’s laten zien van het voetballertje wat ik heb gehaakt voor de verstandelijke gehandicapte Rob die verzot is van PSV .

Rob heeft inhammen in zijn haar en een kaal plekje op zijn achterhoofd , nu nog de schoenen aan naaien en dan gaan we hem brengen 😀

Dinsdag en Woensdag 🍁🍂

Ja even maandag er bij ik ontdekte dat ik dinsdag nog geen dagboek had gemaakt.Ik ben naar het kantklossen geweest. Toen we thuiskwamen zijn we even naar Sofie geweest die had net een zenuwbehandeling achter de rug bij de tandarts. Dat was bij de kies die gister vrij gemaakt is door de kaakchirurg dus weer een paar verdovingen. Ze had napijn en had zo’n honger en dorst maar haar mond was nog stijf van de verdovingen. Zo sneu zo jong en dan al zulke behandelingen. We hebben ze een centje gegeven zodat ze wat leuks kon kopen om de pijn te verzachten.

Daarna zijn we nog naar de Plus en de slager in Eersel gegaan want we hebben vlees bloemkool en aardappelen gehaald voor donderdag want Noortje , Ronald en Sofie komen weer iedere donderdag gezellig eten. Het was enorm druk bij de Plus en ook bij de slager .

Woensdag…..🌞en☔️
Vanochtend belde Noortje vroeg want ze ging even een gesprekje doen op school en ze vroeg of Sofie even bij ons mocht zijn want ze ging nog niet naar school de pijn was wel een stuk minder maar ze was heel moe want ze had twee nachten slecht geslapen. We zijn er gelijk uit gegaan en ik dacht heb ik nu gedroomd dat Silvana is gevonden nee het was echt zag ik al snel op mijn tablet, gelukkig. Toen ik de gordijnen opendeed zag ik al mensen van omroep Brabant tv opnamen maken en mensen interviewen. Toch heel indrukwekkend.

Om negen uur kwam Sofie pas want Ronald kon wat later beginnen, ik heb met Sofie WordOn gespeeld ze ziet vaak kans om te winnen ze schuift net zolang met de letters totdat ze een hoog aantal punten heeft. Noortje kwam om tien uur al weer thuis ze moest nog wel online vergaderen en werken. Ik ben gelijk onder de douche gestapt en daarna wat huishoudelijk werk gedaan en Willem de vaat en de houtkachel .

Halverwege de middag ben ik gaan kantklossen nou eerst een heel stuk terugklossen ik zag aan een speld twee draadjes hangen en dat mag niet 🥲Dus alles terug geklost pfffff… maar toen maar weer alles opnieuw geklost en nu ben ik weer waar ik was. Nu kan ik weer verder 😀Geduld is dan een zeer schone zaak want dat is echt nodig. Ik heb tot half zes zitten klossen en heb toen tevreden het werk op de kantklostafel gedeponeerd en toen was het tijd voor een biertje ik had gewoon een pijnlijke nek maar dat verdween weer snel.

Vanavond heb ik de haren van het voetballertje gemaakt en het hoofd op het lijf bevestigd ook even een precies klusje ja afwerken is altijd veel werk en niet het leukste. We hebben vanavond een heerlijke verse zalmpizza gegeten , heerlijk !!!!

Maandag…..🍂🍁

Vanochtend op tijd uit bed want er word glasvezel aangebracht en die mannen veroorzaken een hoop herrie en dan lig je niet rustig meer.
Om kwart voor elf zijn we naar onze huisarts in Vessem gereden voor een B12 injectie.

Dit keer deed het pijn want ze raakte een bloedader en dat was ook te zien aan het bloed wat er uit kwam nou wat deppen en een pleister en het was weer klaar. Ze spuiten dan in mijn bil en dan is het toch een kunst om goed te prikken maar bij iedere assistente is dit verschillend . Daarna hebben we bij de Plus croissantjes gekocht onze magen waren al aan het protesteren.

Thuisgekomen hebben we deze eerst genuttigd en daarna ben ik gaan poetsen en wat stofzuigen in de kamer en de keuken.

Om kwart over twee kwam Sofie al uit school want ze moest naar de kaakchirurg en dan kon ze bij ons eerst wat drinken en een croissant eten. Om half drie kwam Noortje thuis.

Ik ben de rest van de middag gaan kantklossen , het was vanmiddag al vroeg schemerig . Om kwart over vijf kwam Noortje met Sofie thuis ze had vijf verdovingen gekregen en het was heel spannend geweest. Het heeft al met al drie kwartier geduurd.

Een koude zaterdag…..🍂🍁

We waren vroeg uit bed voor Post NL maar hij kwam pas vlak voor tien en het zou bezorgd worden tussen acht en tien uur. Na de lunch (broodje knakworst) zijn we naar de Lidl in Eersel gereden voor karnemelk, nou het was hier loeidruk alle zeven kassa’s waren open en bij iedere kassa waren er lange rijen. De karnemelk van de Lidl vinden we heerlijk en nemen dan vier pakken mee.

Daarna zijn we naar Bladel gereden, eerst even bij Appie iets van chocolade halen voor in de schoen en daarna zijn we naar de bakker en de slager gelopen. We gingen de bestelling van Noortje ophalen en voor ons een half bruin brood. Bij de slager voor Noortje karbonade en gebraden gehakt gekocht. Op de terugweg een Vietnamese loempia gegeten, dat rook zo lekker en zeker nu het zo koud was.
Vervolgens nog even langs de Chinees voor twee bakjes bami met twee bakjes vlees lekker voor twee dagen eten en als we bami over hebben doe ik er de derde dag saté bij.

Thuisgekomen hebben we eerst de gekochte spulletjes opgeruimd en daarna ben ik de vaat gaan doen en daarna heb ik beneden de gang gezogen, de trap en de overloop en beneden nog een gedeelte van de kamer . Willem heeft gezorgd dat de houtkachel weer kan branden, dat is schoonmaken hout halen en kleine houtjes hakken. Daarna hebben we een glas water genuttigd en Willem heeft Ronald een apje gestuurd dat hun boodschappen nog hier stonden en of hij trek had in een biertje. Nou hij was er snel en we hebben gezellig een biertje gedronken onder het genot van de brandende houtkachel.

Om zeven uur kwamen Noortje en Sofie thuis van het paardrijden ze zijn gelijk naar huis gegaan inclusief de boodschappen en wat later op de avond kwam Sofie haar schoen nog brengen. Ja je kunt wel groot zijn maar kadootjes zijn altijd leuk. Toch zingt ze nog steeds een Sinterklaasliedje voor de kachel❤️
Vanavond waren ze buiten druk aan het zout strooien ❄️

Vrijdag …..☔️🍁🍂

Vanochtend was het nog droog buiten maar halverwege de middag begon het te regenen. we zijn aan het einde van de ochtend naar de markt in Reusel gegaan. Eerst moesten we even geld tappen en daarna zijn we eerst naar de handwerkwinkel gelopen want daar staan mijn gehaakte kabouters in de etalage.

Daarna naar de kippenboer voor loempia’s en cashewnoten bij de notenboer. Vervolgens naar de visboer in Bladel voor kibbeling we hadden nu een anderhalf bakje genomen maar dit vonden we toch te veel.Normaal nemen we een bakje met z’n tweeën. Nu nog naar de drogist en Appie en op de terugweg nog wat broodjes halen in Hapert.

Toen we thuiskwamen hebben we eerst een beker water gedronken want van vis krijg je altijd dorst en toen zijn we de tuin in gegaan. Ze voorspellen toch echt vorst en dan moeten echt alle planten de kas in. Ik heb de bakken weer op tafel gezet en Willem is gaan knippen en die klaar waren heb ik naar de kas gebracht met de kruiwagen.
Ronald was intussen ook thuisgekomen en ging zich even verkleden en kwam toen helpen er waren nog wat zware potten die Ronald in de kas heeft gezet. Dit deden we in de regen de mannen hadden een jas aan maar ik een vest. Toen de klus was geklaard was ik best tevreden dat alles in de kas stond.

Ik ben binnen een droge jurk aan gaan trekken en vlak daarna kwamen Ronald en Willem binnen we gingen een biertje drinken dit hadden we wel verdiend na al dat knip en sjouwwerk. Om vijf uur kwamen Noortje en Sofie ook nog want Sofie was naar pianoles geweest en logopedie.
Iedere avond komen de poezen een paar keer naast mijn stoel zitten en wachten dan op de snoepjes als dit te lang duurt gaan ze stoeien maw schiet eens op vrouwtje 😀

Donderdag….☔️

Ja er staat een parapluutje bij vandaag want het heeft de hele ochtend geregend en flink gewaaid. Ik heb aan het einde van de ochtend wat bloembakken met geraniums op de tafel klaar gezet voor afwillende zodat hij deze vanmiddag zover klaar kan maken voor de kas. Hij mag niet tillen en dat doe ik dan.

Ik ben vanmiddag naar de handwerkgroep geweest het was gezellig en druk. Ik had nog een kerstbal gehaakt voor de verkoop . Op 11 december hebben we weer een verkoopochtend voor het Goede Doel.

Om kwart over vier was ik weer thuis en hebben we eerst een bak koffie gedronken met een stuk banketstaaf , heerlijk!!! Deze komt van een goeie bakker en dat proef je. Daarna heb ik de kruiwagen gepakt en de geknipte bakken met geraniums en nog wat andere planten naar de kas gebracht. Die kunnen gaan overwinteren😀

Daarna ben ik aardappelen gaan schillen en spekjes uit gaan bakken dit alvast voor de rauwe andijviestamppot voor vanavond. Intussen was Sofie thuisgekomen van toneel en kwam gezellig bij me op het aanrecht zitten. Ze heeft altijd zoveel te vertellen. Vlak daarna kwam Ronald thuis en na dat hij zich had omgekleed zijn Ronald en Willem achter in de tuin eerst de bouwhekken recht gaan zetten deze waren omgewaaid . Willem hoefde alleen maar de hekken vast te houden en Ronald zorgde ervoor dat ze weer stevig vast stonden.

Sofie kwam bij ons nog haar karnemelk opdrinken en ze hoopte stilletjes dat Ronald nog een biertje kwam drinken. Nou haar wens werd vervult want hij kwam een biertje drinken en vlak daarna kwam Noortje ook nog wat drinken. Dat is altijd gezellig, ik steek dan wat waxinelichtjes aan en Willem de houtkachel dan is het zo knus zo met elkaar . Om half zeven gingen ze weer naar huis.

Woensdag…..🌞🍂🍁

Vanochtend zijn we vroeg uit bed gegaan want Post NL zou wat komen brengen. Aan het einde van de ochtend ben ik de tuin in gegaan om alvast wat bakken geraniums zover klaar te maken dat ze de kas in kunnen want ze voorspellen dat er lichte vorst komt en daar kunnen veel planten niet tegen. Willem mag niet tillen dus ik versjouw de bakken .Vanmiddag heeft Ronald ook een paar planten van ons naar de kas gebracht oa de Oleanders en de fuchsia’s.

Daarna zijn we weer naar Nettorama in Eindhoven gereden nog even rondkijken nu het misschien wat rustiger is. Nou we kwamen aan en het parkeerterrein stond helemaal vol maar gelukkig hadden ze voor ons nog een plekje bewaard. Het viel binnen wel mee gelukkig er zijn nog meer goedkope winkels in de buurt zoals de Action ,Wibra, Leen Bakker etc. We hebben weer mooie koopjes meegenomen het scheelt daar echt een heel stuk, bv de Franse frietjes van Aviko die zijn per stuk €1,91 als je er twee neemt en zo gaat het met alles en het is daar niet voor niets zo druk en het fijnste is het zijn allemaal merkartikelen.

Daarnaast kun je dan bij Tinq benzine tanken voor €1,83 en dat is echt goedkoop. Heerlijk om weer eens een tas vol boodschappen te hebben zonder te schrikken bij de kassa. Op de weg naar huis zijn we nog even langs onze achterburen gegaan die hadden voor ons een bananenplant en die wilden wij wel graag hebben. Ronald heeft die uit de auto getild toen we thuiskwamen en in een pot met aarde gezet en daarna in de kas geplaatst.

Daarna hebben we met Ronald, Noortje en Sofie bij ons een biertje gedronken onder het genot van de warmte van de houtkachel en de sfeer van waxinelichtjes 😀 Sofie vroeg aan mij zeg Oma wij aten een poos geleden altijd 1 keer per week bijvullen waarom doen we dat niet meer dat was altijd zo gezellig. Ik zei jou moeder moest altijd naar naailes op donderdag en dat was de enige avond dat nog kon. Nou zei Sofie mama gaat nu op dinsdagochtend, nou zei ik we kunnen er weer mee beginnen hoor en dan vanaf volgende week donderdag. Dit hebben we dus met elkaar besloten 😀Oh zei Noortje lekker draadjesvlees daar hebben we eigenlijk geen tijd voor want dat moet zo lang op staan ja dat is waar ik maakte vaak draadjesvlees.