Nog zo’n prachtige dag……

Vanochtend op tijd uit bed want we wilden veel doen. In het begin van de middag zijn we naar de markt in Reusel geweest , hier was het al gezellig druk maar ja het was ook zulk mooi weer. De terrassen rondom de markt waren al geheel bezet, er komen ook veel Belgen naar de markt. We halen hier altijd cashewnoten en kip , maar kip hoefden we nu niet want vorige week hebben we meerdere porties genomen en die zijn nog niet op.
Op de terugreis nog even langs Appie geweest, wat boodschappen en ik wilde nog een herfstaster maar dan donkerrood of roodbruin. Helaas had Appie die kleuren niet, alleen wit of geel.

Willem kwam op het idee dat er in Eersel bij de bloemenwinkel misschien wel zo’n kleur te krijgen was en ja hoor een mooie grote.

Hij staat nu mooi bij het beeld van de dame

Thuisgekomen hebben we eerst een groot glas water gedronken, we hadden dorst gekregen van de Thaise loempia die we hadden genuttigd op de markt. Daarna is Willem zich gaan verkleden en is weer aan het werk gegaan in de moestuin.

Oh nee Willem heeft eerst de pomp van de vijver schoon gemaakt, die moet af en toe eens open gemaakt worden nou dit was weer hard nodig.

Ik heb eerst de mutsjes van mijn gemaakte kabouters bevestigd nu nog de mondjes en dan maak ik er een foto van. Oh ik had ook nog een boek gekocht op internet, een handwerkboek hier zal ik ook een foto van maken.

Ik zou net de badkamer gaan dweilen toen iemand van de handwerkgroep binnen kwam, ze had zin om even wat te praten en in een trappistje. Nou dan maar een andere keer het huishoudelijke werk doen. Ik heb Willem uit de moestuin gehaald , we hebben heerlijk genoten van een trappist en de zon onder onze kastanjeboom. Vanavond was het al snel fris, dus maar even nog onder de overkapping gezeten.

Sofie kwam vanavond nog even vertellen over haar eerste turnles in Bladel, ze zat in Reusel op turnen . Nou ze was zo geweldig enthousiast, ze hield niet op met praten tot Noortje belde dat ze naar bed moest want morgen moet ze wedstrijd spelen van korfballen.

Alweer donderdag……🙈

Ja het is weer donderdag, de week is voorbij gevlogen. Vanochtend werden we laat wakker want ik was om zes uur even wakker en daarna ben ik weer in slaap gevallen en dan is het zo half tien. Om 11 uur ben ik me al gaan aankleden want we moesten nog wat boodschappen doen en ik wilde de kamer nog stofzuigen voordat ik naar de handwerkgroep ga. Willem wilde weer verder werken in de moestuin, want het onkruid deed daar z’n best om zo hoog mogelijk te groeien.
Bij de Lidl was het al flink druk, we moesten perssinaasappels hebben en een paar kaascroisantjes. Lekker voor tussen de middag.

Na het eten ben ik gaan stofzuigen en Willem heeft het afgemaakt want ik moest nodig weg. De handwerkmiddag was druk bezocht en gezellig. Om vier uur kwamen Willem en Sofie mij halen. Toen we thuiskwamen ben ik met Sofie naar de overburen gegaan, hun postbox legen en kijken of de planten water nodig hadden. Dit hoefde niet want de regen had er voor gezorgd dat de planten nog voorzien waren van vochtige aarde.

Daarna zijn we naar Duizel gereden Sofie heeft daar pianoles. Thuisgekomen hebben we nog even buiten gezeten maar het werd al snel fris.

Een rustig dagje…..

Ja een rustig dagje, vanmiddag hebben we gezellig door de winkelstraat in Bladel gewandeld. Ook was er markt in, wel niet zo groot maar toch gezellig om even overheen te lopen. Het was goed druk, we zijn een paar winkels binnen geweest zoals de xenos, altijd even leuk om doorheen te lopen. Ik heb er alleen vullingen gekocht voor mijn lijmpistool.
Daarna even een pakje opgehaald bij de dierenwinkel, dat is een UPS afhaalpunt. Ik koop mijn kleding in Zweden.

Vervolgens even naar de visboer wat eten halen voor vanavond en een bakje kibbeling eten. Daarna naar Appie Heijn wat sla halen voor de kippen en wat aanbiedingen meenemen. Toen we de tas in de auto hadden en we weg wilden rijden kwam ineens in me op dat we vergeten waren om ham mee te nemen voor bij het eten. Wij de auto uit en weer naar Appie, nadat we de ham hadden gepakt zagen we dat er een stelling stond met fikse aanbieding van kattenvoer. We hebben acht pakken ingeslagen.

Toen we thuiskwamen hebben we eerst een groot glas water gedronken, we hadden zo’n dorst van de kibbeling die we bij de visboer hadden gegeten. Daarna zijn we door de nieuwe wijk gaan wandelen, hier ben je niet zomaar door want je komt altijd wel iemand tegen waar we een praatje mee maken. Alle huizen hebben nu de sleutel, nu wordt er nog een tweede fase gebouwd, nog 23 huizen. Vrienden van ons hebben daar ook op ingeschreven.
Toen we thuiskwamen moest er eigenlijk nog van alles gebeuren, maar we zijn maar buiten gaan zitten, het was tenslotte nog heerlijk weer.

Vanavond heb ik nog aan de kabouters gewerkt, twee zijn al voorzien van haren, ik moet het nog vastzetten, maar ik geef ze eerst allemaal haar en dan zet ik alles vast. Dan nog een mondje en misschien de oogjes wat bijkleuren.

Vandaag een prachtige dag die eindigde met regen….

Vanochtend op tijd uit bed want Noortje belde dat er een pakje zou komen met post.nl, we zijn maar gelijk uit bed gegaan we waren toch wakker. We zaten net aan onze beschuit met kaas, de sinaasappelsap en de koffie toen Noortje belde dat ze de tijd bij post.nl bijgewerkt hadden en dat het pakje rond half twaalf kwam. Nou het was ook wel lekker zo op tijd uit bed. Het pakje had vertraging opgelopen en kwam om twaalf uur.

Vanmiddag ben ik naar kantklossen geweest , we zaten lekker buiten. Ik was met iets heel ingewikkelds bezig en best moeilijk. Nou ik zag de verbindingen niet van het ene patroontje naar het andere en dat wisselde om de twee of drie centimeter en steeds verschillende patroontjes. Ik vond het een uitdaging. Vanmiddag was er ook nog een draad gebroken en ik moest terug klossen want er zat een foutje in. Ik heb gezegd ik stop met dit moeilijke patroon, ik wil iets gemakkelijkers maken. Dit vind ik niet meer leuk, het kost me zoveel verkeerde energie. De lerares en ik hebben samen wat anders uitgezocht om te maken. Ik had gewoon geen zin meer om zo moeilijk te doen.

Sofie en Willem kwamen me halen , toen we naar huis reden begon het te regenen . Om kwart over vier ben ik gaan koken voor Sofie want ze moest gaan korfballen.
Vanavond tv gekeken en ik heb nog wat zitten handwerken.

Nog zo’n prachtige dag, heerlijk !

Vanochtend om negen uur uit bed, we werden wakker van de pratende moeders die hun kindjes naar school hadden gebracht. Nou het was niet erg om uit bed te komen want de zon scheen al in de slaapkamer.
Vanochtend heb ik de kabouters voorzien van schoentjes, nu nog de haren dat is ook nog een klus omdat een beetje leuk te krijgen. Tussendoor ga ik de zes kabouterkinderen voorzien van schoentjes.

In het begin van de middag is Willem met een broer van Ronald naar de stort in Eindhoven gereden, de auto zat goed vol. Ik wilde de kamer stofzuigen, maar bleef weer hangen in de tuin, ik zag weer brandnetels verschijnen tussen de rododendrons dus even verwijderen . Nou maar snel naar binnen want eerst maar even kantklossen want morgen is het weer cursus. Stofzuigen komt nog wel, want ik weet van mijzelf als ik eerst ga stofzuigen zie ik weer andere dingen die moeten gebeuren en dan kom ik aan kantklossen niet toe.

Ik bedacht me vanmiddag ineens dat ik eigenlijk teveel dingen leuk vindt om te doen. Toch ook heerlijk dus ik ga gewoon verder met alle leuke dingen, alles krijgt de aandacht. Toen ik het kantklossen klaar had zover ik wilde en kon zag ik in de keuken dat er nog een vaat stond. Nou even snel aangepakt en dan is het ook zo klaar. Willem was intussen thuisgekomen en droogde de gewassen vaat af. Daarna hebben we koffie gedronken. Oh ja ik heb nog even eten uit de vriezer gehaald voor vanavond, een heerlijk kipgerecht en daar doe ik rijst bij.

Nadat de koffie en de koekjes met chocola waren gezakt hebben we de overgordijnen van de ramen aan de achterzijde opgehangen. Zo dat staat weer aangekleed, ook het overgordijn in het klompenhok kon weer opgehangen worden.

Daarna is Willem naar de moestuin gegaan, hier was het onkruid flink gegroeid, ik ben naar mijn hobbykamer gegaan en wat van de begroeiing van de klimmer weggeknipt, die groeit zo hard , deze hing al een stuk voor de raampjes. Ja en zo vervelen we ons geen moment, er is altijd wat te doen.

Vanmorgen belde mijn schoonzusje (Marja) en vroeg of ik het poppenhuis echt wilde hebben ze waren thuis aan het ruimen. Ze hadden een foto gestuurd.

Nou ik wilde het wel graag hebben, weer iets leuks voor mijn “etalage” zoiets is altijd leuk.

Vanavond hebben we niet lang buiten gezeten het werd al snel fris.

Een prachtige najaarsdag……

Vanochtend om half tien uit bed, de zon scheen alweer volop. Even nadenken als ik wakker word, wat voor dag het is vandaag .Oh lekker zondag en we hebben niets vandaag gewoon doen wat we willen. Het was vandaag een prachtige dag om de was buiten te hangen. Ik ben pas om half één gaan douchen want ik was bezig met de schoentjes voor de kabouters te maken en dit was een heel gepriegel. Een kabouter heeft nu schoenen aan en nu nog acht kabouters.
Willem is halverwege de ochtend onze auto in gaan ruimen met spullen voor de stort. Halverwege de middag heeft Willem de muurtjes voor de tweede keer geverfd dit is aan de achterkant van de kamer. Nu kunnen de overgordijnen weer hangen. Die hangen eigenlijk voor de sier , we hebben ze nooit dicht.

Ik ben de tuin in gegaan, de geraniums moesten nodig bijgewerkt worden er zat veel dor blad aan , dit komt door de regen , daar houden ze niet van. Dit is een hele klus , maar wel dankbaar werk . Tussendoor begon ik aan het kippenhok om het nachthok schoon te maken, ik was nog maar net bezig of Willem pakte dit van mij over.
Oh ik had nog beloofd om een foto te maken van de bloemen die ik had geplukt uit Ronald zijn tuin en alles zelf gekweekt. In de kas staan ook overal stekjes, hij stekt alles😀

Vandaag was het een schitterende najaarsdag , we wilden nog wandelen maar daar zijn we niet aan toe gekomen.

Een rustig dagje….

Vanochtend om negen uur uit bed en ik heb zitten handwerken tot vlak na twaalf uur. Ik ben voor de herfstetalage bezig en dat is veel werk . Willem was met Ronald oud ijzer aan het uitzoeken want er staat op zaterdag een container waar het in gedeponeerd worden. Ook moesten er spullen bijelkaar gezocht worden voor de milieustraat, daar gaat Willem maandag naar toe met een broer van Ronald. Het is verbazingwekkend dat we iedere keer weer spullen voor de stort hebben. Dat is als je met twee gezinnen bent.

Daarna is Willem nog wat muurtjes gaan verven in de kamer en ik heb een bos bloemen geplukt die Ronald had gekweekt, hij wilde ze uit de tuin halen want ze waren eenjarig. Noortje wil ze niet hebben want het zijn diverse kleuren. Ik heb ze in een vaas buiten gezet, dan blijven ze het mooist.
Rond half vier zijn we boodschappen gaan doen, even naar de bakker en Appie Heijn. Voor Noortje zijn we even naar de slager in het vershof geweest ,ze kon Eindhoven niet uitkomen want er was een grote demonstratie gaande. Sofie was gelukkig niet mee die was thuis bij Ronald want een vriendin kwam bij Sofie logeren.
Ook moesten we nog naar een verfwinkel voor een kwastje en afplakband maar deze was al om vier uur gesloten op zaterdag.

Het was vandaag een dag met miezerregen en soms een flinke bui, gelukkig was de temperatuur prima. Vanavond was het ook vroeg donker, daar zullen we weer aan moeten wennen .

Een dagje met van alles…..

Vanochtend om negen uur uit bed want we wilden vanochtend eerst naar Bladel naar de kippenboer en daarna naar de markt in Reusel. De kippenboer staat daar op de markt we halen daar vier gegrilde kippenpoten. Daarna zijn we naar de markt gereden, hier halen we cashewnoten en overheerlijke indische kipgerechten bij een poelier. Op de markt was het gezellig druk.
Op de markt heb ik prachtige herfstasters gekocht, het was een nieuw soort, wel €8,50 maar heel mooi en nu de warmte voorbij is wil ik weer een herfstboeket op tafel.

Daarna zijn we op de terugweg langs de groothandel gereden, we hadden weer wat bamiblokken etc. nodig altijd handig om in de vriezer te hebben. Altijd wat in huis voor de frituur. Ze hebben lekkere spullen dan in de supermarkt.
Toen zijn we nog even naar Hapert gereden naar de Lidl, we moesten weer een tray water hebben. We wilden nog even een kijkje nemen in de brocante winkel maar het miezeren was over gegaan in een fikse regenbui.


Thuisgekomen hebben we eerst een flinke beker water gedronken, want we hadden dorst gekregen we hadden op de markt in Reusel een Vietnamese loempia gegeten, die was trouwens heerlijk en er zat veel kip in.
Na een poosje lekker gezeten te hebben zijn we beide toch maar weer aan de slag gegaan, we wilden/moesten nog wat klusjes doen.

Willem heeft de gordijnen in de keuken weer opgehangen , de verf is droog dus deze kunnen weer terug. Ik ben de vaat gaan doen, alles stond er nog van het pannenkoeken bakken en ja ook het gastel moest even schoon gemaakt worden . Nou heerlijk alles weer schoon, de keuken ziet er weer fris uit.
Daarna heb ik aan de voorkant van het huis de randjes van de ramen schoongemaakt en de deur. Toen ik weer binnen kwam had Willem de koofjes in de slaapkamer schoongemaakt, daar staan allemaal potjes van emaille in en hier hadden de spinnetjes hun huiskamer van gemaakt. Ja eigenlijk moet ik dit fotograferen dan weten de lezers van mijn dagboek ook waar ik het over heb.

Willem ging een pallet in stukken zagen tot brandhout en ik heb boven nog gitaar zitten spelen, mijn vingers moeten de akkoorden weer soepel aanslaan. Toch lekker dat ik het weer heb opgepakt. Het is zo ontspannend!

Aan het einde van de dag zijn we lekker onder de overkapping gaan zitten we hebben ook nog buiten gegeten en om acht uur zijn we naar binnen gegaan.

Noortje, Ronald en Sofie wipten nog even binnen ze waren uit eten geweest bij de Griek , dus ze kwamen nog even vertellen hoe het was en daarna zijn ze weer naar huis gegaan. We hebben voor ons gevoel vandaag veel gedaan.


Nog zo’n prachtige warme dag….

Vanochtend waren we om negen uur uit bed, we konden weer lekker de tuindeur open zetten.
Vanmiddag was weer onze handwerkmiddag. Het was weer gezellig, ze waren er niet allemaal. Dat is met ouder worden er waren twee vrouwen aan het dementeren en de mannen hadden ook zorg nodig en ze worden nu in een verpleeghuis verzorgd. Toch knap dat er vrouwen van 89 jaar zijn en trouw komen. Die genieten van het samenzijn.
Om vier uur kwamen Sofie en Willem mij ophalen.

Om kwart voor vijf zijn we met Sofie naar pianoles gegaan, prachtig dat is zo mooi om te horen hoe ze speelt en hoe de les verloopt. Toen we thuiskwamen waren Ronald en Noortje nog niet thuis, maar ze lieten niet lang op zich wachten.

Vanavond heb ik pannenkoeken met spek gebakken, het lievelingsgerecht van Willem. Ik vind het wel leuk werk om ze te bakken en het is eigenlijk zo klaar. We hebben ze buiten genuttigd onder het genot van een glas witte wijn. We hebben nog tot half tien buiten gezeten, het was nog heerlijk van temperatuur.
Weer even wennen een week waar weer van alles geregeld moet worden maar ach we hebben nu drie dagen helemaal niets en daar genieten we dan dubbel van.

Was dit onze laatste zomerse dag?

Vanochtend om negen uur uit bed, ik was al vroeg wakker. Ik kan dan niet meer blijven liggen als de zon schijnt . Dan wil ik lekker de tuindeuren open zetten en de vogels buiten horen fluiten en de kippen horen kakelen.
Vanmiddag hebben we eerst een verse zalmpizza bij de Jumbo gehaald en daarna hebben we een stuk gewandeld door het dorp.
Toen we thuiskwamen ben ik de slaapkamer gaan stoffen en stofzuigen en daarna wat gaan rommelen in de tuin. Willem heeft alle struiken en bomen water gegeven met de grondwaterpomp.

Om vijf uur kwam Ronald een biertje drinken ,nou het was er ook echt weer voor. Het was vandaag heel warm.

Vanavond heb ik de geraamtes van de kabouters een body gegeven door ze met wol te ontwikkelen.

Nog wat foto’s gemaakt …..